Kim jesteśmy

Mechanik obok samochodu z notesem w rękachJesteśmy wieloletnimi pasjonatami samochodów, motoryzacji oraz mechaniki pojazdów samochodowych. Nasze zamiłowanie idealnie odzwierciedlone zostało w zdobytym przez nas wykształceniu oraz doświadczeniu. Specyfika naszej działalności dotyczy ściśle automatycznych skrzyń biegów. Nie każdy użytkownik takiej skrzyni biegów zdaje sobie sprawę z tego, że jest to urządzenie bardzo skomplikowane i niezwykle precyzyjne. Wszelkie podejmowane działania na skrzyni automatycznej wymagają specjalistycznej wiedzy, którą posiadamy. W dalszym ciągu również poszerzamy zdobytą wiedzę, aby się rozwijać. Dostrzegliśmy lukę w ofercie zakładów mechanicznych z naszego regionu, dotyczącą tego typu działalności, więc postanowiliśmy wyjść naprzeciw potrzebom naszych Klientów.
Trzonem naszej działalności jest serwis oraz naprawa automatycznych skrzyń biegów u różnego typu, różnej marki i modelu samochodów. Jako naprawdę nieliczni naprawiamy również przekładnie zabytkowe. Należymy do ATSG (Automatic Transmission Service Group) oraz ATRA (Automatic Transmission Rebuilders Association), które są międzynarodowymi stowarzyszeniami zrzeszającymi ekspertów z branży automatycznych skrzyń biegów.

Pracujemy w obiekcie nowo wybudowanym. Nasz warsztat jest specjalnie zaprojektowany oraz doskonale przystosowany do prowadzenia serwisu oraz napraw automatycznych skrzyń biegów. Posiadany przez nas sprzęt jest nowoczesny, bardzo profesjonalny i specjalistyczny oraz starannie wyselekcjonowany.
Serdecznie zapraszamy!

Dlaczego warto nam zaufać

Aby zachęcić naszych stałych oraz przyszłych Klientów do korzystania z naszych usług postanowiliśmy przedstawić mocne cechy jakimi charakteryzuje się nasz serwis:

• Szybkość realizacji

Samochód zgłoszony do naprawy automatycznej skrzyni biegów jest gotowy do odbioru po wykonanej usłudze już w 3 dni! Jednak wiele zależy od dostępnych części niezbędnych do naprawy automatycznej skrzyni biegów oraz złożoności problemu. W niektórych (rzadkich) przypadkach czas naprawy może potrwać do tygodnia.

• Nowoczesny sprzęt

Posiadamy najnowocześniejsze testery diagnostyczne do każdego typu automatycznej skrzyni biegów. Ponadto w naszym warsztacie znajduje się całkowita nowość na rynku, czyli maszyna do dynamicznej wymiany oleju, dzięki której zwiększa się efektywność działania skrzyni biegów. Oprócz tego, proces weryfikacji uszkodzonych elementów, jak i zachowanie najwyższych standardów podczas montażu, wspomaga myjka ultradźwiękowa. Poza tymi urządzeniami posiadamy całą gamę innego niezbędnego zaplecza warsztatowego.

• Jakość obsługi

Nie każdy nawet najlepszy mechanik zajmujący się ogólną mechaniką samochodową będzie w stanie skutecznie naprawić bądź zdiagnozować problem w automatycznej skrzyni biegów. Nasza firma specjalizuje się tylko w tego typu przekładniach, aby móc pomagać naszym Klientom w rozwiązywaniu nawet najbardziej skomplikowanych problemów i robić to profesjonalnie. Jesteśmy bardzo dokładni w działaniu.

• Atrakcyjne ceny

Przy nawiązaniu stałej współpracy z konkretnymi warsztatami mechanicznymi oferujemy dla nich rabaty. W przypadku stałych Klientów prywatnych gwarantujemy ulgi podczas kolejnych wizyt serwisowych, np. przy wymianie oleju bądź przy przeglądzie.

• Miła obsługa

Cechujemy się doskonałą obsługą Klienta w warsztacie samochodowym. Każdy jest traktowany indywidualnie. Naszym głównym celem przy wykonywaniu jakiejkolwiek usługi jest satysfakcja i zadowolenie naszego Klienta. Wszyscy od nas odjeżdżają uśmiechnięci.

• Szybkość reakcji

W przypadku telefonicznie do nas zgłaszanej awarii samochodu z automatyczną skrzynią biegów staramy się działać natychmiastowo. Współpracujemy z serwisami pomocy drogowej i pomagamy w transporcie pojazdu do naszego serwisu (w przypadku kompleksowej naprawy transport w obrębie miasta gratis).

• Profesjonalne doradztwo

Oferujemy naszym Klientom darmowe konsultacje ponieważ wiemy, że nie każdy z użytkowników samochodu jest ekspertem w dziedzinie mechaniki. Zapewniamy fachowe porady i sugestie dotyczące rozwiązania konkretnych problemów.

• Bezpieczeństwo

Każdy Klient jest dokładnie informowany o problemie niesprawności jego skrzyni biegów oraz o konsekwencjach jakie może za sobą nieść jej dalsze użytkowanie bez naprawy. Ponadto części do przeprowadzania napraw są sprowadzane bezpośrednio od producenta (USA, Niemcy, Holandia).

• Wykwalifikowana kadra

Wszyscy nasi pracownicy to doświadczeni mechanicy specjalizujący się w automatycznych skrzyniach biegów. Posiadamy odpowiednie wykształcenie mechaniczne, ukończone studia, szkolenia kierunkowe. Wchodzimy w skład międzynarodowych ugrupowań zrzeszających mechaników z branży przekładni automatycznych, takich jak ATRA i ATSG.

Członkostwo